Jeśli mówimy o orginalnych kołach to maksymalny dopuszczalny rozmiar opony do szerokości 7,5J to 235mm więc te twoje troche za duże ale zakładając, że uda się je założyć i będą siedzięć na kole to z mojego doświadczenia przy załadowanym samochodzie te 10mm na strone w porównaniu z orginalną czyli 225, powinno zaowacować spodkaniem z błotnikiem od środka nie wiem ile jest rezerwy. Niestety orginalny rozmiar 225/45/18 jest mało popularny dlatego ceny takich opon są wyższe ale można kupowąć 225/40/18 znacznie tańsze.
Letnie mam 235/40 R18 i nic złego się przez trzy sezony nie wydarzyło. Z przodu przy pełnym skręcie również jest jeszcze luz. Rzeczywiście 40 w porównaniu z 45 są dużo tańsze.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Lip 26, 2013 12:16
dzieju, nie tylko tam Ja swoją 18' prawą przednią dwa razy prostowałem i raz spawałem Jeżdżę specjalnie na ciśnieniu 2.6 bar, żeby nie dobijało bardzo, jak wpadnie gdzieś w dziurę
dzieju, nie tylko tam Ja swoją 18' prawą przednią dwa razy prostowałem i raz spawałem Jeżdżę specjalnie na ciśnieniu 2.6 bar, żeby nie dobijało bardzo, jak wpadnie gdzieś w dziurę
no to nie ma dziwne że prostujesz bo ciśnienie dla 18" to 2.2 bara więc pewnie twarda jazda
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Lip 26, 2013 21:31
zedziczek, prostuje, jak przy***e w dziure i dobije felga do dziur przy małym ciśnieniu tak mi się działo, na takim wysokim jest lepiej, ale ogólnie, to trzeba bardzo uważać
stary temat ale zapytamdzieju, , założyłeś te 18" 245x40x18? Mam felgi MG 18" i mogę mec roczne opony pirelli za flaszkę, kwestia tylko czy się nadają, czy nie tra o nadkole?
Dziś wsadziłem na tył 245x40x18 - siedzą idealnie. Z przodu mam 225x45x18 - optycznie nie widać żadnej różnicy, nawet te szersze lepiej wyglądają, bo rant felgi jest delikatnie wsunięty i ładniej to wygląda niż na 225 gdzie optycznie wydaje się ze opona jest ciut za wąska.
Co do przodu to chłopaki tak na szybko sprawdzili i twierdzili ze będzie obcierać przy max skręcie lub będzie na styk. Będzie chwila, to sam sobie przełożę i zobaczę bo jeszcze mam 2 takie oponki. Puki co mogę potwierdzić ze na tył ten rozmiar pasuje idealnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum