Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 16:53 [R600] Problem z ABS. Po diagnostyce kod błędu 23.
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Potrzebuję Waszej pomocy. Parę dni temu zaświecił mi się ABS. Dzisiaj się podpiołem pod kompa i wyskoczył błąd 23. Wie ktoś coś co on oznacza? Czujnik czy pompa czy jeszcze co innego?
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 16:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O ile sie nie mysle błąd 23 to
"Czujnik szybkości obrotowej koła tył prawe Przerwa elektryczna"
Weź podnieś bryke, zdejmij koło i zobaczy czy nie masz tej zębatki brudnej a jak nie to czujnik chyba padł
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lip 26, 2013 07:16
Możliwe ze jest brudna bo nie mam się kiedy zebrać klockow wymienić a stare nie istnieją wiec z tego mogli je zasyfic.jak będę robil klocki to wyczyszcze to i zobaczymy.dziękuję slicznie
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
U mnie też świeci się cały czas ABS.
Wczoraj sprawdziłem czujniki przy kołach i okazało się że tylny lewy jest uwalony bądź jest przerwa na kablu.
Czujniki sprawdzałem na kostce pod maską.
Jutro myślę dobrać się do samego czujnika i wtedy zobaczę co jest nie halo.
Dziwi mnie jednak fakt że kontrolka nie wybłyskała błędów..ciekawe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum