Wysłany: Sro Sie 07, 2013 14:25 [R25] szarpanie brak obrotów na biegu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam,posiadam Roverka 25 1.4 16v z gazem i zarazem dziwny objaw po odpaleniu na benzynie jak i gazie auto nie równo pracuje musze przygazować żeby ruszyć po załóżmy 100m auto jedzie ale i tak czasem przerwie szarpnie wydaje mi się że to cewki ponieważ w nocy jest choinka pod maską proszę o sugestię forumowiczów
Ostatnio zmieniony przez damianos016ns Czw Sie 08, 2013 13:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 07, 2013 14:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
o dziwo wczoraj dotykałem się cewek i kabli i nie kopało ale widać że mają przebicie i to spore
[ Dodano: Czw Sie 08, 2013 12:20 ]
cewki zmienione objaw nadal ten sam na jałowym biegu auto się wkręca w obroty a na biegu auto nie jedzie szarpie dławi co to może być potrzebuję pilnej pomocy bo potrzebuje auto uruchomić
cewki NGK
[ Dodano: Czw Sie 08, 2013 13:50 ]
przychodzi mi jeszcze na myśl czujnik położenia wałka rozrządu jakie były by objawy gdyby padał ? dodam że gdy go odłącze nie ma żadnej reakcji
[ Dodano: Pią Sie 09, 2013 11:17 ]
zmienione cewki przewody świece kpl ngk.wciąż jest problem auto wkręca się do 3tyś obr.przy mniej więcej 3tyś auto się dławi.. prosze o pomoc!!
[ Dodano: Sob Sie 10, 2013 08:17 ]
dziękuję wam za niesamowitą pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jesteście niezastąpieni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum