Wysłany: Pią Sie 16, 2013 11:24 Praca 3 zmiany 7 dni w tygodniu. Porada
W zakładzie w którym pracuje rusza praca w systemie 7-dniowym na 3 zmiany. Do zmian jestem przyzwyczajony, bo już od 4 lat tak pracuje, ale teraz będzie system 6-dni pracy (jedej zmiany) i 2 dni wolne. Aktualnie nie było systemu 7 dniowego i dlatego mam pytanie
1. czy od pracodawcy powinienem dostać aneks do umowy??
2. jakie składki będą teraz odprowadzanie do ZUS i jak sprawdzić czy faktycznie pracodawca mnie nie oszukuje??
3. Czy jest jakaś stawka minimalna dla takiego pracownika??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 16, 2013 11:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W zakładzie w którym pracuje rusza praca w systemie 7-dniowym na 3 zmiany. Do zmian jestem przyzwyczajony, bo już od 4 lat tak pracuje, ale teraz będzie system 6-dni pracy (jedej zmiany) i 2 dni wolne. Aktualnie nie było systemu 7 dniowego
Jeżeli masz system czasu równoważnego to możesz pracować max12h przy zachowaniu średnio 40h tygodnia pracy. przy czym powinno być 5dni pracy bo 2 dni wolnego w tygodniu przysługują każdemu, nie zawsze następujące po sobie ale 2dni
rafalmis1 napisał/a:
1. czy od pracodawcy powinienem dostać aneks do umowy??
Jeśli masz zapis o pracy zmianowej to tylko aktualizacja harmonogramu pracy
rafalmis1 napisał/a:
2. jakie składki będą teraz odprowadzanie do ZUS i jak sprawdzić czy faktycznie pracodawca mnie nie oszukuje??
takie jak do tej pory
rafalmis1 napisał/a:
3. Czy jest jakaś stawka minimalna dla takiego pracownika??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum