Wysłany: Pią Sie 16, 2013 22:20 [416GSi] Czujnik/włącznik wiatraka
Typ: GSi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: < 1993
Cześć,
gdzie takowy czujnik się znajduję, zwykle w hondzie jest przy termostacie taki czujnik, ale w sedanie i u kolegi w kancie nie znalazłem takowego. Pomocy, nie wiem gdzie szukać a polatałbym trochę sedanem.
powinien być czujnik w chłodnicy na dole po prawej stronie
dzięki, zaraz poszukam, kable tam idą, wszystko było połączone, dopiero po metodzie -na sztywno- wiatrak się włączył, od temp. (czujnika) od jakiegoś czasu w ogóle się nie włączał.
na zdjęciu nie miałem podłączonej tej wtyczki, ponieważ robiłem porządek w kablach, teraz mam wiatrak na przełącznik pod maską, ponieważ potrzebuję pojechać dłuższą trasę a nie chce zagrzać staruszka..
Clou sprawy - gdzie jest jakiś czujnik, który pod wpyłwem temperatury daje sygnał, aby wiatrak zaczął się kręcić ?
właśnie w RAVE jest w schemacie układu chłodzenia czujnik w chłodnicy, ale nie wczytywałem się w opis czy on zawsze jest aktywny i jak jest załączany wiatrak.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
właśnie w RAVE jest w schemacie układu chłodzenia czujnik w chłodnicy,
a możesz pokazać w którym miejscu Bo ja nie widzę w RAVE takiego czujnika w chłodnicy.
Wg mnie ten czujnik jest umieszczony w głowicy silnika przy ścianie grodziowej, nad alternatorem:
i to zapewne on jest odpowiedzialny za włączanie się wentylatora.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum