Wysłany: Sro Sie 14, 2013 22:38 [r214 i 75km 97r] Kolizja, naprawa części.
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam,
Niestety dzisiaj stala sie rzecz ktorej chyba nikt z nas niechce nigdy spotkac.
Jechalem w kolumnie samochodow i auto przedemna zachamowalo gwaltownie bo ktos zajechal mu droge, mimo iz mialem 50km/h to uderzenie bylo dosc silne i tamte auto obrucila a mi pokiereszowalo przod.
wstawiam fote, powiedzcie prosze czy oplaca sie remontowac moja maszynke czy najlepiej sprzedac co sie da i zainwestowac w nowa
Ostatnio zmieniony przez wojtas090984 Pon Sie 26, 2013 13:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 14, 2013 22:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przydały by się zdjęcia z podniesioną maską i od spodu ale przy takim uderzeniu to na pewno mocowanie i wzmocnienie pod zderzakiem + taka belka poprzeczna pogięte. Chłodnica pewnie ściśnięta i zdeformowana choć wycieku nie ma.
Dobrze by było jak układ jezdny w całości.
Niemiły widok współczuję ale to tylko auto.
Człowiek jest ważniejszy.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Jak na 50 km/h to nic się nie stało - testy NCAP są przy 56-64km/h
ogólnie jak poduszki całe, szyba nie poszła a silnik bez uszkodzeń to z tego co widać możesz śmiało naprawiać i mniej więcej 1-1,5kpln wyjdzie.
Wszystko zależy od tego co pod maską i jak był doinwestowany przez kolizją.
Jeżeli wnętrze jest zdrowe to opłaca się naprawiać. Dokupujesz zderzak, maskę, reflektor a błotnik z tego co widzę da się naprostować. Z grilla wyjmiesz ząbki i wstawisz siatkę, co moim zdaniem lepiej wygląda .
Dzieki za odpowiedzi i sorki ze nie pisalem ale w sobote bralem slub i dopiero dzisiaj sie ogarnelem z tym wszystkim, lampa i blotnik juz jedzie, z chlodnica czekam do zdjecia zderzaka bo moze byc cala choc plyn po dzwonie mi wywalil na glebe ale to mogl tez waz pojsc. belke z gory naciagne bo az zamek cofnelo ale dolna wyglada na nietknieta.
dajcie schemat do demontazu zderzaka bo niemoge go namierzyc
ps; jutro jade go zdejmowac to wrzuce wiecej fotek
ps; juz znalazlem schemacik
Ostatnio zmieniony przez wojtas090984 Wto Sie 20, 2013 20:50, w całości zmieniany 1 raz
wojtas090984! Ten temat zostanie usunięty jeśli nie poprawisz jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, musisz w pierwszym poście użyć funkcji Obrazek
[/zjeba]
Proszę wybaczyć nie zauważyłem tego błedu ale juz narawilem to.
Wracając do tematu to tak to wyglądało na początku a tak po drobnym "naciągu"
Za czesci dalem niecaly 1000zl (maska, blotnik, zderzak chlodnica, wlot powietrza)
znajomemu za pomoc dam 100zl wiec koszty minimalne a mam sentyment do tego roverka wiec uwarzam ze bylo warto
Ja też tak myślałem ale parę klepniec i jest miodzio tylko zły jestembo czekam na blachy z allegro i się spóźniają a jutro muszę lecieć 100 km do roboty bo urlop mi się kończy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum