Wysłany: Wto Sie 27, 2013 16:13 [Rover414] Problem z wymianą przekaznika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich,
Mam problem z przekaźnikiem do mojego rever'ka (414 Si 1,4 16v)'96
Opowiem od początku. Cewka od zapłonu w przekaźniku zardzewiała i spaliło ją tak że blaszka przestała istnieć. wymieniłem cały przekaźnik na nowy i lipa. Dodam jeszcze że poprzedni właściciel auta polutował cały przekaźnik na stałe i w momencie kiedy założyłem wsówki na kable (nie mam wtyk) tak jak były przylutowane nic nie działa. Nie mam prądu na rozruszniku i w ogóle dziwne dzwięki mam pod maską.
Moje pytanie co może się dziać lub czy ma ktoś możliwość zrobić zdięcie układu kolorów kabli we wtyczkach (mała i duża)
Z góry dzieki
Ostatnio zmieniony przez sniper Wto Sie 27, 2013 16:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sniper, może byś tak się pochwalił skąd jesteś? Jeśli RAVE ci nie pomogło, to przez forum ciężko będzie ci pomóc. Może ktoś z okolicy, z forum Ci pomorze rozwiązać problem.
sniper, musisz ściągnąć izolacje i zobaczyć czy cała instalacja była wymieniana, czy może tylko część. Jesteś pewien że wszystkie kable podpiąłeś jak przy starym przekaźniku? Posprawdzałeś wszystkie bezpieczniki?
kezmanq, po to jest rubryka "skąd" w formularzu profilu żeby inni użytkownicy od razu widzieli skąd jesteś, a nie szukali twojego profilu i sprawdzali czy może tam to podałeś... Zobacz na post sTERYD, czy mój, od razu widać skąd kto jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum