Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Hej,
mam takie pytanie:
- jak wymienić wężyk przelewowy "zwrotny", chodzi mi o ten, który odchodzi od trzeciego (patrząc od lewej) wtrysku w dół. Z tego co wyczytałem nim wraca paliwo do zbiornika (?). Resztę wężyków wymieniłem bez problemu, tu natomiast jego koniec ucieka gdzieś na dół gdzie nie sposób sięgnąć ręką. A problem jest dość istotny bo wężyk w co najmniej jednym miejscu jest pęknięty i dość mocno sika (sika! nie leci) z niego ropa. Co wydaję mi się dość sporą stratą i czuję ropę w kabinie. Gdzie on idzie na dół i jak się tam dostać?
Z góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 02, 2013 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
On nie idzie do baku tylko idzie do pompy od przodu na śrubie Banjo masz ten wężyk. Idzie jak by pod pompa do tych śrubek zasilania i powrotu paliwa na klucz 17mm. Nie musisz go puszcza jak jest oryginalnie może tez bokiem wrąc i nic mu nie będzie, mam tak u siebie ponieważ pękł mi na łączeniu do 3. wtrysku i na szybko nie miałem nowego węza. Skróciłem go i pościłem bokiem i jakoś nie zmieniałem tego patentu od ponad roku Przynajmniej szybciej tak wyciek widać niż za pompa to idzie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Szczerze mówiąc to nie do końca zrozumiałem...
Ja w ogóle nie widzę gdzie on idzie, a tam jest tak ciasno, że nie wiem jak się za to zabrać
Możesz trochę bardziej szczegółowo napisać? Bo wężyk to akurat mam tylko ni cholery pomysłu jak to zrobić.
Puść go w dol i wyciągnij znów od przodu pompy. Tak stoisz przed autem to go widać jak się łączy z śruba Banjo znów Albo pociągnij nim to będziesz widział skąd wyskoczy.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Czyli jak rozumiem to on idzie gdzieś do przodu samochodu? Szczerze mówiąc nie wiem gdzie jest pompa stąd moje pytanie. Da radę to zrobić bez demontowania połowy auta?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum