Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Cześć
Przede mną coroczny przegląd rejestracyjny a w związku z tym, że mam połamane praktycznie wszystkie mocowania lampy oraz luźne lustro muszę coś z tym zrobić. Co ważne klosz lampy jest nienaruszony. I teraz pytanie - czy trudno jest rozdzielić klosz od obudowy ? Aby nie było to kosztowne chciałbym przełożyć jedynie tylną obudowę z anglika ewentualnie obudowę z lustrem i resztą o ile nie różnią się wnętrzem od wersji europejskiej ? Mam prośbę o rady jak się do tego zabrać aby nie zniszczyć klosza lampy. Czy klosz jest klejony czy osadzony na silikon ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 20:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podgrzej łączenie klosza z obudowa np opalarka (ewentualnie suszarka) podważ śrubokrętem i rozejdzie sie samo. Składasz podgrzewając oryginalny klej i sciskasz - tyle. W r416 dawalem silikon - lampy nie parowaly, w r75 nie dawalem silikonu i tez nie parują a zrobiłem 2 dni temu 700 km w deszczu i wszystko ok
a czy lampa angielska względem eu różni się wyłącznie kloszem czy również wnętrzem ?
[ Dodano: Czw Wrz 19, 2013 17:03 ]
ponawiam pytanie - czy lampa angielska różni się od eu wyłącznie kloszem czy również lustrem ? dzisiaj zabieram się za robotę i chciałbym zrobić to jak należy za pierwszym razem żeby nie musieć rozbierać lampy jeszcze raz
nie miałem dla porównania tych lamp w reku ale na logikę to nie powinny sie różnic niczym poza przednim szkłem, ewentualnie filtrem, ale one chyba nie maja filtra tylko klosz który kieruje swiatlo. U mnie sa xenony dlatego nie wiem dokładnie jak wyglądają zwykle. W r416 różnica byla tylko w filtrze i można bylo śmiało same lampy przekładać
Ja natomiast dostałem odpowiedź na forumowym chacie, że wystarczy zmienić klosz i później wyregulować. Zobaczymy co wyjdzie jutro na przeglądzie bo lampa już zmontowana i zamontowana bez wymiany wnętrza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum