jestem po wymianie gum, ale jeszcze nie jeździłem samochodem, dopiero jutro. A co do gum na dole sprężyny, to dołączam zdjęcie, jak widać nie odejmuję całej spezyny, bo sprężyna od ZT jest sporo grupsza, od tych co miałem wcześniej. Dodatkowo ma pytanie, jak plastikowe nadkole jest mocowane do kołyski, bo u mnie lata swobodnie i w nadkolu na samym dole też brakuję jakiegoś zaczepu, nie chciało mi się ściągać koła aby pokazać miejsce na zdjęciu, może ktoś z was wie, a jak nie to ściągnę koło i zrobię zdjęcie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 26, 2013 22:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale mi się zdaje że kielich to część nadwozia gdzie góra amortyzatora jest przykręcana
Tak masz rację, mój błąd. Chodziło mi o podstawkę pod sprężynę (talerz). Nadal nie wiem, jak owa guma ma izolować sprężynę od amora Jak dojdzie do takiej sytuacji w czasie jazdy, że sprężyna spotka się z amortyzatorem to już tylko modlitwa zostaje Chyba, że chodzi o izolację sprężyny od tego talerza, na którym ona się opiera. Poniekąd jest to całość, ale zrozumiałem, że chodzi Ci o bliskie spotkanie krawędzi sprężyny z przechodzącym przez nią amortyzatorem
thorgalxxx, mnie chodziło o element typu kondom nakładany na jeden zwój sprężyny, który opiera się o podstawę.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie wiem co jest bo sytuacja jest nadal ale ciszej, a dokładnie jak odkrecilem końcówki drążków i się przejechałem, później zakrecilem, to było ciszej. Zmiana gum nic nie poprawila. Ale dlaczego od ponownego przykrecenia drążków jest trochę ciszej.
Marek poduchy sprawdziłem i jest dobrze.
Teraz nowe gumy wahaczy chodź stare mają 10tys. Nowe poduchy amortyzatorów i nowa poducha "8" jak nadal się nie poprawi, to po nowym roku amorki wpadną
Może to śmieszne:)
Sprawdź czy nie spadł Tobie lub poprzedniemu właścicielowi klucz lub inny przedmiot do przegrody lub w inne dziwne miejsce.
Kolega tak miał:) wymienił prawie całe zawieszenie, a okazało się że to klucz płaski leży pomiędzy drzwiami a nadkolem.
Może to śmieszne:)
Sprawdź czy nie spadł Tobie lub poprzedniemu właścicielowi klucz lub inny przedmiot do przegrody lub w inne dziwne miejsce.
Kolega tak miał:) wymienił prawie całe zawieszenie, a okazało się że to klucz płaski leży pomiędzy drzwiami a nadkolem.
To dobre Zawsze najprostszego się nie widzi.
A co do tego "condona" na sprężynie to się namęczyłem żeby go ułożyć na swoim miejscu. Najwięcej czasu mi właśnie z tym zeszło. Muszę zerknąć bo faktycznie tam może pukać o kielich.
założyłem używane amortyzatory wraz ze sprężynami, łącznikami, poduszkami, łożyskami od MG ZT , jest poprawa, ale nie tak jakbym chciał. Jeżdżę na 18" dlatego pytanie, do osób którzy też mają taki rozmiar, czy zawieszenie zaczęło wam doskwierać, być głośniejsze cokolwiek co wam przeszkadza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum