Wysłany: Sob Wrz 28, 2013 15:24 [ROVER 400]Problem po wymianie bezpieczników
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Cały problem zaczął się gdy radio nie działało.Chciałem je naprawić więc wymieniłem i sprawdziłem bezpieczniki. Po wymianie bezpieczników ( na włączonym zapłonie ) radio zaczęło działać. Następnie podczas próby uruchomienia silnika rozrusznik w ogóle nie kręci.
Dodam również, że po przekręceniu kluczyka świeci się kontrolka akumulatora, nie widać żadnej kontrolki od świec żarowych.
Nie działają też kierunkowskazy i światła cofania co dziwne bo światła długie/krótkie i awaryjne działają.
Wszystkie bezpieczniki zostały sprawdzone co najmniej 2x i są dobre, niestety nie posiadam miernika aby w 100% to określić.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 28, 2013 15:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
2 pierwsze piny przy wejsciu do sterownika sa nadpalone.
We wtyczce, czy w kompie Jeżeli we wtyczce, to da radę to zrobić w "domowym zakresie". Jeżeli w kompie, to możesz spróbować delikatnie oczyścić te piny i powinno wystarczyć.
Miałem podobny przypadek: http://forum.roverki.eu/g...y&image_id=3921
Wymieniłem wtyczkę i oczyściłem piny w EKU i było
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum