Wysłany: Wto Paź 01, 2013 09:31 [75] Czujniki cofania, gdzie jest sterownik
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam
Przeszukałem forum ale nie znalazłem nic konkretnego do mojego problemu
Mianowicie:
Moje czujniki cofania nie działaja, prawdopodobnie wymieniony tylni zderzak bez czujników, przy włączaniu wstecznego biegu włącza sie na kilka sek sygnał dźwiekowy i wyłącza.
Pytanie:
1.Jak sprawdzić czy brakuje mi tylko czujników na zderzaku
2.Gdzie jest zlokalizowany głośnik oraz sterownik
3.Czy jak kupie zwykłe czujniki cofania na alledrogo o beda również działać ze sterownikiem??
4.Czy kupic nowy zestaw za 100zł i zainstalowac od początku wszystko
dzieki za info
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 09:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 09:50 Re: [75] Czujniki cofania, gdzie jest sterownik
marsjaningn napisał/a:
witam
Przeszukałem forum ale nie znalazłem nic konkretnego do mojego problemu
Mianowicie:
Moje czujniki cofania nie działaja, prawdopodobnie wymieniony tylni zderzak bez czujników, przy włączaniu wstecznego biegu włącza sie na kilka sek sygnał dźwiekowy i wyłącza.
Pytanie:
1.Jak sprawdzić czy brakuje mi tylko czujników na zderzaku
2.Gdzie jest zlokalizowany głośnik oraz sterownik
3.Czy jak kupie zwykłe czujniki cofania na alledrogo o beda również działać ze sterownikiem??
4.Czy kupic nowy zestaw za 100zł i zainstalowac od początku wszystko
dzieki za info
1.Widać je gołym okiem są to cztery sztuki.
2. Głośnik pod półką tylną - dojście od kabiny kierowcy, sterownik prawa strona bagażnika - Park Aid .
3. Pytanie co jest nie tak - czy są czujniki i który do wymiany - jak wrzucisz wsteczny i zaczniesz słuchać czujnika przytykając np palec do niego powinien jakby pikać
4. Jak nie masz otworów to chyba będzie najlepsze rozwiązanie.
Ale skoro pika to głośnik sprawny, centralka również - - po prostu daje sygnał błędu . Możliwe iż któryś z czujników jest niepodłączony lub może styki zaśniedziałe. Jak są to ściągnąć tylni zderzak i sprawdzić .
Z tego co mi sie zdaje, jest cały zestaw, brakuje tylko czujników, poobcinane kable
i teraz pytanie czy podejda jakiekolwiek czujniki czy musza być oryginalne z Rovera
ps: zestaw sterownik + czujniki na alledrogo to koszt 50 zł ( ale czy spasi )
ps: zestaw sterownik + czujniki na alledrogo to koszt 50 zł ( ale czy spasi )
Otwory masz już w zderzaku?
Zależy co chcesz osiągnąć? Mieć czujnik aby mieć, czy mieć czujnik fabryczny - z komunikacją.
Jeśli nie masz czujników i nie zależy Ci aby mieć np. pikanie w zegarach i ogólnie fabryczne rozwiązania, tylko gdzieś tam schowane lub ze wskaźnikiem odległości, to śmiało bierz ten za 50 zł. Nie wiem jak będzie tylko z otworami jeśli takie masz.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
otworów na zderzaku nie mam
znalazłem oryginalne czujniki ale gość chce 400zł za 4szt
i teraz pytanie czy czujniki z takiego zestawu za 50zł bedą pasować do sterownika czy nie
Przyjmijmy ze mam wszystko oryginalne tylko obcięte czujniki których nie ma
Ktoś już kiedyś próbował zastąpić czujniki oryginalne innymi, ale na nic się to zdało.
To rozwiązanie z BMW, może poszukaj czegoś w używkach tej marki... nie wiem.
Jeśli masz pociętą instalację, to musisz kupić czujniki z wiązką.
Sporo kasy jak za czujniki Chyba, że to z modułem - ale to też sporo.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum