Witam. Znalazłem sprężyny do mojego R tylko jest problem bo właściciel otrzymał je wraz z samochodem i nigdy ich nie zakładał a nie ma na nich żadnego oznaczenia. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć co to mogą być za sprężyny i czy wogole obniża R ? Jaka różnica w zwojach ?
To na 99% Jamexy i nie wiem co do nich macie, mi się jeździ elegancko, co prawda są twarde ale oto chodzi. Obniżają auto więcej niż zakładane 40mm (przynajmniej u mnie poszło niżej)
Równo rok czasu, nie odczuwam żeby robiły się miękkie, nie znosi na zakrętach. Jedyny minus tkwi raczej w naszych drogach a nie sprężynach Przyrżnięcie w dziurę przy prędkości 40km/h może doprowadzić do utraty górnego uzębienia ale to się tyczy chyba większości obniżających sprężyn oraz gwintu Za to na przyczepność na zakrętach... rewelacja. Nie mam porównania co do innych, droższych sprężyn ale ja ze swoich jamexów jestem zadowolony, porównując ceny które wahają się od 350 - 1000+zł te sprężynki robią swoją robotę
Przyszły pieniążki jakieś na konto - czas zacząć planować w co je zainwestować. Plany są wielkie niestety nie do końca możliwe w realizacji w całości (fundusze). Ok koniec gadania o kasie przejdźmy do konkretów.
Znalazłem na esklepie INTER CARS sprężyny obniżające (zestaw) za 699zł producenta LESJOFORS. Ktoś miał do czynienia z tym producentem??
Ponoć samochód ma siąść -35mm. Mi to wystarczy bo zamiast seryjnych 14 na stalówce chce wrzucić naciąg na 17`tkach lub przynajmniej 16". Nie chce robić z samochodu jamnika żebym darł brzuchem po asfalcie przy każdej dziurze a przy takich felgach jednak prześwit będzie większy niż na serii
podsumowując - czy jest sens się pchać w takie coś ? czy nie lepiej znaleźć gdzieś ori zawieszke od ZR`a i czy jest ono ciężko dostępne ?
Niestety vogtlandy są juz niedostepne mimo tego że wisza na allegro (kupiłem na allegro i czekałem na zwrot kasy prawie 2 tyg ) kupiłem sprężyny firmy M.A.D. dość fajne ale musiałem ściągnąć bo wpadnie coś lepszego a te Mad będą na sprzedaż ale już zarezerwowane są
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W niemczech wstrzymali produkcje do r200/25/zr bo po tym jak mi na allegro nie udalo się dostac to dobijałem się jeszcze i do sklepu vogtlanda i po pozostałych dystrybutorach i lipa była
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam jestem nowym użytkownikiem na forum jak i marki Rover
Zakupiłem model 25 1.4 16v 103konny chciałbym aby moj Rover 25 nabrał ładnego wyglądu zaczynając od kół i obniżenia go.
Moje pytanie to czy pasują z jakieś innej marki auta sprężyna ? np. Honda , Mazda itp. Proszę o szybką odpowiedź dziękuję i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum