Wysłany: Pią Paź 04, 2013 17:10 [R200] premblem z elektryką, zegary, odpalanie, prąd światła
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam,
Nie wiem od częgo zacząć więc zacznę od tego co wiem i będę pisał wszystkie info które mi przychodzą do głowy...
A więc:
Nie odpala (tak jak byłby słaby aku), na pych pali, na kable pod inny aku już nie.
Jak już odpali i ruszy, miga kontrolka ABS...
Po jakiś czasie zrobiło mi się to co w załączniku przygasły kontrolki, wysiadło radio nawiew itp. Światła stopu nie działają, przednie jak na wyczerpanym aku mimo że samochód chodzi...mam również w aucie gaz... i załącza sie i wyłącza tak w kółko (słychac ten charaktersytyczny pstryk w butli)...
Jak coś mi przyjdzie do głowy będę pisał, jak za mało info albo nie precyzjne pytać to będe odpowidał.
W załączniku zdjęcie:
Kontrolki aku srs i abs swieca wskazówki na 0 obroty i predksc na 0 mimo że samochód jest w ruchu.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 04, 2013 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Problemy z elektryką w naszych roverkach w większości przypadków powoduje wiązka tylnej kalpy . Warto sprawdzić , może jaki przewód przetarty czy coś
Spróbuj odpiąć aku na 2h może coś się poprawi .
Masa jest do karoserii przykręcona i jeśli kable mocno siedzą i nie widać że są jedną wielką kupką rdzy to raczej jest ok . U mnie jak miałem problem z masą to auto miało problemy z odpalaniem ,a powodował to luźny przewód masowy ( luźny był bo go rdza zjadła )
To w takim razie z masą wszystko jest OK.
A co do aku na 2h to odpada całą noc stał bez aku bo go ładowałem bo myślałem że to to.
A wiązka tylnej klapy? hmm wycieraczka działa, światła działają (przynajmniej działały poł godziny przed tym co się dzieje. Więc chyba w pół godziny nic się nie zmieniło ?:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum