Wysłany: Nie Paź 06, 2013 17:21 [R200] Smród ciętego metalu i dym spod maski.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam. Na przełomie ostatnich kilku miesięcy, może 3 razy poczułam podczas jazdy taki delikatny smród jakby ciętego metalu, jednak nawet nie miałam pewności,że to z auta a nie z okolicy:) Do wczoraj. Jechałam jakieś 70km/h, nagle auto jakby straciło moc, pedał gazu nie reagował, zaczęło śmierdzieć i po chwili spod maski wydobył się dym. Zatrzymałam się, otworzyłam maskę, dym na pewno nie wydobywał się z silnika, raczej jakby spod kół. Po chwili odpaliłam i pojechałam dalej. Do mechanika pojadę jutro rano ale może wiecie czego się spodziewać?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 06, 2013 17:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uszkodzonej tarczy sprzęgła[/quote]
doczytałam,że początkiem końca sprzęgła mogą być objawy takie jak problem z wrzucaniem jedynki lub wstecznego, no i właśnie ta jedynka u mnie tak nie do końca płynnie wchodzi....
Miałem to samo. Co do dymu też miałem wrażenie, że dochodzi spod maski, ale jego źródłem są zapieczone klocki hamulcowe, które jak wymienisz to będzie wszystko śmigało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum