Wysłany: Pon Paź 07, 2013 15:35 [R414i] Problem z odpaleniem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Mam ostatnio problem z odpaleniem samochodu.
Najpierw kręcił coraz słabiej, aż w końcu w ogóle przestał odpalać. Cały czas jeździłem, tylko dosyć krótkie dystanse - ok 10min kilka razy dziennie.
Akumulator w zeszłym roku, z niewielkimi problemami, poradził sobie z zimą. Teraz tak jakby mimo jazdy się rozładowywał.
Miałem wymieniany rozrusznik. Mechanik powiedział, że cały był spalony. Może ma to jakieś znaczenie (ok miesiąc temu).
Nie wiem teraz, czy problem jest prawdopodobnie ze starym akumulatorem, czy może coś innego jeszcze sprawdzić? Jeśli z akumulatorem, to jaki kupić i ile powinien kosztować? Mam teraz vartę 60Ah i 600A, w centrum akumulatorów w Warszawie z katalogu zaproponowali mi akumulatory od 44Ah 420A (za ok. 200zł) do 52Ah 520A (za ok. 300zł). Czy jest coś godnego polecenia, gdzie w Warszawie kupić/wymienić akumulator?
Jeśli jest spora szansa, że coś innego nawala, to co może nawalać i jak to sprawdzić?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 15:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum