Wysłany: Sro Paź 09, 2013 11:02 [R45] Jakie śruby do pozycjonowania tarcz hamulcowych?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
Jakie sruby sluza do pozycjowania tarczy? Znalazlem tylko temat o R400- czy beda takie same? (M6 leb stozkowy, jaka dlugosc?).
Probowalem zdjac tarcze i oczywiscie poukrecalem lby... Te sruby wykonane sa chyba z modeliny. Musze zrobic drugie podejscie z rozwiertakiem, ale gdy juz dostane sie do srodka to ze zdjetym kolem nie podjade do sklepu. Dlatego tez srubki chcialbym nabyc najpierw
Pozdrawiam,
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
RunninHi, Te śruby aż tak potrzebne nie są M6 stożek i długość dobierz sobie samemu zawsze można obciąć jak będą za długie, ale tam chyba spokojnie 25-40mm wystarczy.
RunninHi napisał/a:
to ze zdjetym kolem nie podjade do sklepu
Czemu montujesz nowe tarcze montujesz kolo i jazda do sklepu te śrubki można później przykręcić
Ja osobiście jak urywam te łby to już tych śrub nie montuje I tak trzyma felga tarcze dociśniętą a nie ta śruba
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
[ Dodano: Pią Paź 11, 2013 08:58 ]
Ok. Jakos sobie poradzilem z wywierceniem tych srub. Co prawda na razie tylko jedno kolo ze wzgledu na nadciagaja noc Jutro wymienie zestaw w drugim.
Dla zainteresowanych napisze, z srubki jakie mialem byly krotsze. Na oko M6x15.
Ja kupilem M6x20 z lbem stozkowym- weszly idealnie.
Z innej beczki. Klocki z blaszkami do sygnalizacji zuzycia mialem zalozone po wewnetrznej stronie. Tak samo zrobilem i teraz, ale nie jestem do konca przekonany... Klocek zewnetrzny byl juz starty do zera, a wewnetrznego bylo jeszcze ponad ta blaszke(czyli nie spelnila swojej roli). Czy mozna to zalozyc na odwrot?
na ktoryms etapie zuzycia klockow blaszka zacznie opierac sie o zacisk albo jarzmo - nie pamietam juz dokladnie, ale widzialem wlasnie tak zalozone klocki
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum