Wysłany: Sob Lut 02, 2013 17:19 [R25 idt] chodzi tylko na plaku mimo że paliwo dochodzi....
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
mam problem z silnikiem IDT w r25 powypadkowym
poskręcałem inststalacje elektryczną immo rozblokowane auto kręci z kluczyka check engin gaśnie normalnie.
Palowo idzie na wtryski ale nie odpala auto i teraz tak
trzymam go na plaku i dodaje gazu potencjometrem pod maską i auto wchodzi na obroty moge pogazować i jest ok ale jak tylko przestane psikać plakiem auto odrazu zgaśnie i samo nie odpali tylko znowu to samo plakiem psikam auto chodzi gaz reaguje auto wchodzi na obroty ale przestaje psikać auto gaśnie
przy pompie wtryskowej idą dwa razy po 2 kabelki i te co idą pod rurki od wtrysków były przerwane ale skręciłem je spowrotem i patrzyłem na obydwóch jest napięcie 12v ale auto i tak nie odpala gdzie szukać przyczyny
[ Dodano: Sob Lut 02, 2013 17:19 ]
problem rozwiązany temat do zamkniecia
pompa wtryskowa była uszkodzona jak auto chodziło na plaku to nie było nic słychać ale jak dziś kręciłem kluczem za wał że była cisza to słychać było trzasniecia w silniku jak go osłuchiwałem i wygladało to jak by któryś zawór tak trzaskał ale sciągnąłem pasek pompy wtryskowej i była cisza wiec założyłem inną pompę od IDT i auto zapaliło na strzał i chodzi ładnie
Mam ten sam problem, auto chodzi na plaku, paliwo dochodzi do wtrysków z tym że jak wykrece wtrysk to nie ma żadnej mgiełki nawet sie nie leje tylko przelewm wszystko idzie, czego to wina ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum