Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witajcie, wystapil ostatnio u mnie taki dziwny problem .... Hamulec reczny normalnie spuszczam i auto sie toczy plyn hamulcowy na dobrym poziomie hamulce ok... auto podkrecone po wtryskach sdi i mapce i jak dam mu troche mocniej powiedzmy na dwojce zapala sie kontrolka recznego??? ew na trojce tez ale mniej juz sie pali dzieje sie to tylko przy pedale do podlogi;p moze jakies sugestie hamulce byly robione zestawy naprawcze przod i tyl nowy plyn i uklad caly odpowietrzony;p
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 22:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak wciska płyn w fotele że może się w pewnym momencie robić mało, dolej odrobinę i sprawdź wtedy, jak się nie zmieni to najwyżej ściągniesz strzykawką, chyba że przy takim przyspieszeniu mieszek na ręcznym działa jak żagiel i dzwigni9ę sam zaciąga ale najpierw bym z płynem spróbował
jeszcze w sumie nic nie zrobilem z tym problemem, aleee dzis bylem na przegladzie i mechanik mi powiedzial ze ogolnie nie ma praktycznie recznego na jednym kole czy to moze byc wina palacej sie kontrolki przy przyspieszeniu?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Paź 17, 2013 08:04
Julek napisał/a:
ze ogolnie nie ma praktycznie recznego na jednym kole czy to moze byc wina palacej sie kontrolki przy przyspieszeniu?
nie
Svirus [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 17, 2013 14:31
powodem braku ręcznego na jednym kole może być uszkodzona (zapieczona) linka. Jeżeli nie ma z nią problemów polecałbym sprawdzić położenie tłoczka zacisku...
Co do kontrolki nic innego, poza płynem, nie można wymyślić niż połączenie przy dźwigni od ręcznego, bądź w komorze silnika przy naczynku. Jeżeli się mylę - przyjmę aktualniejszą wiedzę:)
Raczej svirusowi chodziło o to co może powodować bezpośrednio wyświetlanie się kontrolki przy przyśpieszaniu
U mnie mimo prawie maxa to przy ostrym dochamowaniu i ruszaniu zwłaszcza jak traciłem trakcję to wybijało kontrolkę ale dla pewności możesz przeczyścić styki przy ręczniku
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum