Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam. Muszę wymienić czujnik położenia wału, gdyż ciężko mi zapala jak jest nagrzany silnik - a nie mogę go zlokalizować. Czy ktoś wie gdzie on się znajduje i czy jest trudny dostęp do jego demontażu? Czy sam to zrobię, czy muszę korzystać z pomocy "kowala"????
pzdr
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 17, 2013 11:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szukałem i znalazłem - czujnik wału znajduje się pod rozrusznikiem z kiepskim dojściem. Od dołu nie ma dostępu bo jest jakaś chłodniczka. "kowal" musiał dorobić odpowiedniej długości klucz imbusowy , (śruba z imbusem), a i tak męczył się z dwie godziny aby wykręcić śrubę, wyjąć czujnik i ponownie go włożyć. Włożenie spowrotem śruby to też na czuja bo nic nie widać. Jak ktoś ma sprzęt, cienkie dłonie, i dużo...... cierpliwości może robić to sam, a i tak się umęczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum