Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam mam problem z hamulcami mianowicie jak depnę mu do końca to nawet na suchej nawierzchni zapina się abs ale to szczegół samochód do wytracenia prędkości potrzebuje sporego kawałka dawniej tak nie było kocki,tarcze ok więc co ?
Myślałem o pompie ale nie mam pojęcia jak ją sprawdzić odpowietrzałem już raz i nic
PS:gdzie dostane uszczelkę pod pokrywę zaworów pytałem w motoryzacyjnym to nie mieli a na allegro do mojego niema 1.4 8v Hatchback 96r
Ostatnio zmieniony przez Marek94 Pon Paź 21, 2013 20:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 21, 2013 20:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tył słaby jedno koło prawie wcale nie łapie kupiłem nawet zacisk ale dalej to samo
W akcie desperacji miałem zamiar zregenerować 4 zaciski plus tarcze i klocki ale jak się okaże ze to pompa to mnie ,,,,, strzeli
tył słabo Ci bierze dlatego przód jest bardziej obciążony co wydłuża drogę hamowania. możliwe, że tarcze i klocki do wymiany, ewentualnie zapowietrzony układ.
Co do ABSu poleciłbym sprawdzić pierścienie ABSu. zwłaszcza tył. czy nie są scentrowane albo spękane
I stało się wymieniłem wszystko klocki,tarcze+regeneracja zacisków i jest lepiej i to znacznie ale nadal abs się zapina za wcześnie znaczy raz się zapina a raz nie doszły teraz opony zimowe ale nie powinien aż tak wariować.Co dalej radzicie ?
A tak zbaczając z tematu
Wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum