Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lis 09, 2013 18:20 [R620SDi] Uwalone cb radio?
Mam problem z cb radiem. Uniden 520xl. Po przesunięciu fotela radio przestało odbierać. Tzn odbiera na dystansie 100m. Radio miałem między fotelem a tunelem środkowym. Próbowałem zmienić antenę z kablem, gruszkę i nic. Jak chcę nadawać świeci tylko TX czerwony i 2 diody od wskaźnika nadawania. Wie ktoś co mu się mogło podziać? Temat o tyle pilny że teraz cały czas w trasie jestem i bez radia ani rusz a punktów trochę nałapałem.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 09, 2013 18:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lis 09, 2013 18:51
Pisałem że sprawdzałem z inną anteną w innym aucie i inną gruszką i jest to samo. jak kumpel stoi 100 m ode mnie to słychać wszystko pięknie. jak jest dalej to juz dupa. Jak włączę radio to słychać tylko baardzo cichutki szum.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Ja nie mowie o kablu od anteny tylko o wtyce która idzie do środka Radia, rozkręć i zobacz czy gdzieś coś nie pękło, a Kabel od zasłania nie urwał się jakoś
Bo jak świeca dwie diody to jak by za mało prądu było, jak tak miałem na swoim jak podłączyłem do uniwersalnego zasilacza na 300mA Nadawał ledwo z 1W i świeciło tylko jedna dioda.
Rozkręć radio podłącz i zmierz miernikiem ile tam prądu dochodzi.
A na 100m to i bez anteny można nadawać lub kawałkiem druta, tez sprawdzone Tylko ze się spalić może końcówka mocy
[ Dodano: Sob Lis 09, 2013 19:17 ]
Ah jak nie chcesz rozkręcać podłącz SWR miernik co ma tez funkcje pokazywanie nadawania mocy
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum