Wysłany: Czw Lis 07, 2013 02:26 [R620Ti] Sportowy kolektor wydechowy do T16 - jest taki ?
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Siemanko.
Bo mój Ti od początku był kupowany z zamysłem na tuning optyczny jak i techniczny mam pytanie czy jest coś takiego jak sportowy kolektor wydechowy do T16 ?
Chce wytargać końcowo po najróżniejszych modach z ~280kM i pytanie czy ori kolektor wydechowy da rade ? I czy opłaca się go zmieniać czy ma jednak na tyle dużą średnice wew. rur, że można zostawić ori ?
Jeśli polecacie wymianę to czy są jakieś gotowe czy muszę robić to sam ?
(to akurat nie problem bo b.dobry kumpel takie coś ogarnia (może kojarzycie CRX EE8 Mirasa))
Szukałem jakiś tuningowych do t16 ale nic nie znalazłem i dlatego pytam.
Ja byłbym za tym żeby uderzyć do kogoś kto robi takie kolektory i zlecił mu zrobienie kilku sztuk zależnie od tego ile osób byłoby zainteresowanych.
Koszt na pewno byłby mniejszy niż przy robocie jednego.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Mam kumpla który się czymś takim zajmuje to na 1000% bym się zamknął w połowie tej ceny ..
Greg-Si - spytać się kumpla po ile coś takiego zrobi
U siebie w aucie też robił i wszystko bangla i ogarnia temat.. Tutaj masz jego CRX to może coś skojarzysz
1200 przy ilu sztukach?
W R nie może być tak mocno odsunięty kolektor jak na fotach.
Jeśli bym się decydował to tylko i wyłącznie jak flansze byłby ustawione względem siebie tak jak jest w oem kolektorze tak aby nie przerabiać wydechu.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie bój się.. Wszystko byłoby tak zrobione aby pasowało P&P
Tutaj jest np. Honda a Hondy tak mają wydechy więc i tak jest odsunięty
A przy ilu sztukach... Raczej tyle po prostu woła za sztukę nie zależnie od ilości ale to może do dogadania.
Chociaż wątpię aby coś się dało.. 1300 w porównaniu do 4200 + poczta to już jest prawie 3x taniej. I tak cena jest jak dla mnie więc zawszę może powiedzieć więcej .
Taki patent zrobił ten chłopak z okolic zakopca od czerwonego okraglaka po swapie na 2,0T ten baran jest równoodległościowy? jak z jakością wykonania? no i cena?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum