Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Zauważyłem dziś od spodu samochodu wyciek oleju. Wyciek jest patrząc od przodu z lewej strony gdzieś pod niewielką osłoną z tworzywa (mniej więcej środek silnika) i obstawiam uszczelniacz wałka rozrządu. Miał ktoś takie nieprzyjemności u siebie? jakie uszczelniacze trzeba kupić, jakie koszty, czy da radę wymienić samemu, czy lepiej warsztat, ile zabawy, czy trzeba coś kombinować z rozrządem ?
Co doradzacie ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 09, 2013 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim zdaniem to raczej uszczelniacz wału korbowego. na nim jest niewielka plastikowa osłona od dołu.. sporo roboty przy tym trzeba też pasek rozrządu zdejmować klinowy też, odkręcić poduszkę silnika i taką łapę aluminiową.. ogolnie sporo rozbierania.
Ricardus, jak chcesz sam to zrobić to będziesz potrzebował blokad, bo walki rrozrządu trzeba ściągać. Jak coś to wal do mnie. Bo wydaje mi się zże w warsztacie będzie strasznie drogo, bo to prawi e jak wymiana rrozrządu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
musisz po pierwsze określić czy leje u góry przy głowicy czy od dołu silnika. Jesli od góry to tak jak pisze kolega trzeba wałki a jak od dołu to tylko pasek trzeba zdjąć..
zapomniałem.. pisałeś juz że od dołu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum