ja tez zakladalem. a to jak beda działać to tylko od firmy i jakosci zależy, a jeśli chodzi o montaż to ja takie z wyświetlaczem zakładałem i jedynie co to trzeba kabel przeciagnąć pod plastikami żeby ten wyświetlacz dać gdzie na widoku. ja dałem przy lewym słupku przednim obok zegarów
polecam wersje z głośniczkiem, za paredziesiąt złociszy, elektrycznie podłączasz to pod żarówke w tylnej lampie (np rozcinając przewód przed kostka i lutując do niego zasilanie centralki która też tam umieszczasz koło lampy) otwory technologiczne tez są wiec przeciagniesz kableki do czujników, pod plastikami przerzucasz kabelek od głośniiczka w okolice kierownicy. Wyświetlaczy nie polecam - w żadnym oryginalnym systemie parktronic tego nie ma wiec po co te zbedne gadżety, no ale jak kto woli
a chciałbym sie jeszcze zapytać bo dzis chcialem zamontować i chcialem podlaczyc pod wsteczne swiatla tylko nie wiem ktore kabelki ida do swiatel wstecznych od tej kostki
tu pomoże miernik uniwersalny lub żarówka z przewodem, sprawdzasz piny i izolujesz odpowiednie przewody - plus od wstecznych światel i mase, technika wlutowania się w przewód - nie ucinasz tylko sciagasz izolacje na odcinku kilku milimetrów np 5-10 cm przed kostką i tam zawijasz przewody od zasilania modułu parktronic, lutujeszl i owijasz tasmą
dziś zamontowałem już u siebie czujniki i wszystko działa fajnie montaż bardzo szybki zajeło to nam z bratem pół godziny a kabeli to tylnich świateł to czarny i zielony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum