Wysłany: Czw Lis 14, 2013 04:25 [Rover 25] Dla wszystkich odnośnie POMP VP30
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam moja walka rozpoczeła się trzy miesiące temu mam wkońcu sprawne AUTO i postanowiłem zrobić lekkie podsumowanie :
Auto zgasło - diagnoza i wymiana tranzystora pompy wtryskowej ( jeżeli ktoś chce symbol tranzystora nie ma problemu moge podać , sposób podłączenia tranzystora moge opisać bo czasem jest tak że napylane punkty lutownicze znikają i lut nie ma czego się trzymać)
Auto gaśnie po 100km - pompa całkowicie pada opis w innych postach
Zakup ponoć sprawnej pompy - szukanie przyczyn brak możliwości diagnozy przez OBD2 i tu sprostowanie rover 25 2000r nie łączy się z programami diagnostycznym bosch cdif jedynie orginalny toolbook
Wysyłka do regeneracji pompy
Zakładanie pompy po regeneracji - nie trzeba nic synchronizować poprostu mój mechanik pomylił komputery , nie odcinać impa itd (dodatkowa masa na kleme i na kompa pomaga)
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania problemy pomoge bo naprawde miałem trzy miesiące udręki z tym autem .
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 04:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum