Wysłany: Nie Lis 17, 2013 10:48 [R620SDI] Obroty na biegu jałowym
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Chciałem się dowiedzieć czy mam prawidłowe obroty na luzie? Otóż wychodzi mi że są w granicy 700-750! Gdy włączę klimatyzację wskakują tak na 830 i wtedy ustępują praktycznie wszystkie denerwujące drgawki auta:) Może coś jest nie tak?? Macie jakieś pomysły? Można to jakoś ustawić żeby miał wyższe obroty bez klimy? Myślę że to by mi rozwiązało problemy z drgawkami:) Sprawdzałem już poduszki, część wymieniłem i cały czas jest to samo...Na stronie klubowej w danych technicznych podają że powinien mieć obroty 805 +/- 50. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 10:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 12:57
Szkoda że się nie da:( A jeszcze jedno zaraz po odpaleniu auta na zimnym silniku obroty są na poziomie tak jak na klimatyzacji ale tylko po ruszeniu gazu spadają do normalnej wartości czyli tej gdzie odczuwalne są drgania auta, gdy jednak tylko odpalę i nie ruszam nic to pracuje na wyższych obrotach i tak około 5 minut później znowu wraca do tych niższych. Czy to normalne? Jest jakaś faza nagrzewania silnika czy coś??
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 16:29
no niby tak ale jak tylko ruszę gazem to od razu opadają do normalnej wartości wiec trochę to dziwne. Też tak macie w swoich sdi że na zimnym są wyższe obroty?
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 17:45
Pawkaz napisał/a:
Więc sprawdziłem co i jak-u mnie na zimnym są wyższe niz po rozgrzaniu
ale są wyższe do momentu rozgrzania silnika? Jak czas mniej więcej się utrzymują?
Bo u Mnie to jest tak jak pisałem wyżej może jakiś czujnik mam kopnięty...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum