Wysłany: Sob Lis 16, 2013 19:55 [R200] Brak podświetlenia deski rozdzielczej.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Pojawił mi się mały problem z podświetleniem deski rozdzielczej, mianowicie rano było a wieczorem już nie działa
Sprawdziłem bezpieczniki pod kierownicą miernikiem - wszystkie sprawne
Jak to się stało ? Zachciało mi się zmienić żarówkę w podsufitce na LED`ową i od razu zmienić starą - spaloną w schowku. Po zmianie tych oto dwóch elementów zauważyłem, że nie mam podświetlenia zegarów i panelu nawiewu. Sygnalizacja kierunków, awaryjek, hamulca ręcznego itp na desce jest sprawna - brak jedynie podświetlenia.
Czy ktoś kojarzy czy czasem podświetlenie nie jest jakoś połączone szeregowo czy coś z oswietleniem kabiny
Nie jestem pewien czy to zmiana żarówek jest przyczyną awarii - po prostu po chwili zauważyłem że nie mam oświetlenia, a przed demontażem uszkodzonych niby wszystko było spoko (albo nie zwróciłem uwagi na to).
Może są za to oświetlenie odpowiedzialne bezpieczniki znajdujące się w komorze silnika? ( o ile takowe są)
winny okazał się bezpiecznik (nie potrafię wskazać przyczyny dla czego miernik wskazał że jest sprawny )
a swoją drogą to dziwne że pod jeden bezpiecznik podpięte jest swiatlo pozycyjne jak i podświetlenie deski rozdzielczej wraz z sygnalizatorem włączonych świateł przy otwarciu drzwi (ten bzyk co bzyczy)
Witam stary temat, ale brak światła z tyłu, oświetlenia zegarów oraz postoju z przodu a do tego rejestracja..bezpiecznik po włożeniu i przekręceniu świateł wybija.ktos coś?Freelander 1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum