Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Szukam w google, szukam na forum. Nic nie wyskakuje sensownego. Prosta sprawa a coś mi nie pasuje. Może ktoś mi narysować w którym miejscu mam zamontować MBC? Przy okazji jakaś firma z manometrami? Nie chcę przepłacać tylko za "indiglo" sam sobie ładnie podświetle...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 20:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MBC Wstawiasz zamiast EBC (NR 5 na schemacie). Z czego do EBC wchodzi przewód z pod przepustnicy a wychodzą z niego dwa :
1) do sterowaniem wastegate to zostawiasz
2) do puszki z filtrem powietrza - to u siebie zaślepiłem
Pomazałem obrazek więc na pewno już będziesz wiedzieć jak podłączyć. EBC powinien być pod podstawą na akumulator.
Panowie czyli zamiast 5 wstawię MBC tylko pytanie jest tego typu. Do jakiego doładowania ogarnia seryjne ECU w Hondzie trzeba robić nową mapę. Wiadomo map sensor czyta jaka ilość powietrza trafia do kolektora i dobiera dawkę paliwa. Myślę że bezpieczniejszym będzie zrobić nową mapkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum