Witam,posiadam Rovera 75 2.0 V6 benzyna i 2 miesiące od kupna tragedia A mianowicie pękła mi tuleja na 4 cylindrze.Mam pytanie czy tuleja w tym silniku jest wymienna?I jakie najlepsze rozwiązanie jest mojego problemu???Proszę o szybkie doradzenie i pomoc.[
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 24, 2013 04:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tuleje są na pewno wymienne, jak z dostępnością nie wiem. Skoro masz już rozebrany silnik (wnoszę z pewności, że to pęknięta tuleja), to chyba nie ma co się zastanawiać, tylko go robić.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Posprawdzaj pozostałe tuleje , tłoki , pierścienie , jeżeli reszta w porządku to chyba najlepiej kupić jedną tuleję kompletną nawet i używkę i jeszcze panewki do sprawdzenia bo płyn się dostał do oleju.
Pozostałe są w porządku,ale mój mechanik który robi mi te auto mówi że o używanym nie ma mowy bo musiał by być wyciągnięty w tym samym momencie pracy co mój stanął.A wogule te tuleje napewno w 2.0 V6 są wymienne?Bo dalej nikt mi nie odpowiedział}[...
Bo znowu mój mechanik twierdzi że lepiej by było kupić drugi silnik,ja natomiast wolał bym zrobić swój nawet gruntowny remont i mieć pewność że troche pojeżdze.Wogóle ile może wynieść taki remont???[
Tak jest rozebrany ale nie kompletnie tylko zdjete są głowice i wszystko do tulej. Silnik 2500 to remont jest droższy?? Normalnie strasznie żle trafiłem z tym autem,mam go 2 miesiące a juz włożyłem ponad 1000zł nie licząc tego co jest teraz...
To lepiej szukaj silnika bo jeszcze nie wiadomo jaki dół jest .
[ Dodano: Nie Lis 24, 2013 15:02 ]
Ewentualnie tą jedną tuleje wymienić , ale i tak trzeba silnik wyciągać i dół rozbierać tak , że więcej roboty jak wymienić silnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum