Wysłany: Pon Lis 25, 2013 23:11 [R400] Jaki alternator
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam mam problem dzwoniłem na warsztat i powiedzieli mi że mam pęknięty alternator.... pierwsze pytanie brzmi czy mogę poprosić ich by założyli pasek i bym wrócił nim do domu wcześniej nim jeździłem i pojechałem tylko na wymiane paska bo nie wiedziałem jaki a tu taka niespodzianka, warsztat krzyczy 500zł za alternator po regeneracji uważam że to złodziejstwo jest patrząc na ceny allegro więc drugie pytanie brzmi czy ten alternator się nadaje ?
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 18:28 Re: [R400] Jaki alternator
mieszko555 napisał/a:
Witam mam problem dzwoniłem na warsztat i powiedzieli mi że mam pęknięty alternator.... pierwsze pytanie brzmi czy mogę poprosić ich by założyli pasek i bym wrócił nim do domu wcześniej nim jeździłem i pojechałem tylko na wymiane paska bo nie wiedziałem jaki a tu taka niespodzianka, warsztat krzyczy 500zł za alternator po regeneracji uważam że to złodziejstwo jest patrząc na ceny allegro więc drugie pytanie brzmi czy ten alternator się nadaje ?
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 19:51 Re: [R400] Jaki alternator
polofix napisał/a:
mieszko555 napisał/a:
150 alternator i 350zł za 20 min roboty hehe. Oszustwo.
+ robocizna...... warszawa takie ceny ma ,a tak nawiasem takie ceny sa w warsztacie robertus.pl niestety może i szybko robią ale z cenami szaleją za bardzo
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 19:26 Re: [R400] Jaki alternator
mieszko555 napisał/a:
polofix napisał/a:
mieszko555 napisał/a:
150 alternator i 350zł za 20 min roboty hehe. Oszustwo.
+ robocizna...... warszawa takie ceny ma ,a tak nawiasem takie ceny sa w warsztacie robertus.pl niestety może i szybko robią ale z cenami szaleją za bardzo
Z takim samochodem w tym wieku, to alternator w samochód i do kolegi, albo kogoś z rodziny poza warszawą się jedzie i traci flaszkę.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 27 Skąd: Gliwice - Wieruszów
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 21:16
Jedz na szrot i kup altek do poloneza z silnikiem 1.4 rovera zaplacisz 50 - 80 pln nie wiecej. W razie co mam luzem taki tylko łozyska trzeba podmienic ale to moge tez zrobic
Jedz na szrot i kup altek do poloneza z silnikiem 1.4 rovera zaplacisz 50 - 80 pln nie wiecej. W razie co mam luzem taki tylko łozyska trzeba podmienic ale to moge tez zrobic
W polonezie z silnikiem rovera jest całkiem inny alternator [LUCAS]. Pasuje jedynie do rovera 100.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 27 Skąd: Gliwice - Wieruszów
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 18:20
Niebęde sie klucił skoro w poldku siedzi seria k a ja w swoim zmieniałem silnik z ori 1.4 najpierw na 1.6 potem na 1.8 w całości. Właśnie sprawdziłem ten luzem jest naklejka rover i magneti mareli
Niebęde sie klucił skoro w poldku siedzi seria k a ja w swoim zmieniałem silnik z ori 1.4 najpierw na 1.6 potem na 1.8 w całości. Właśnie sprawdziłem ten luzem jest naklejka rover i magneti mareli
kupiłem ten jutro jade odebrać i zobaczymy 75A szukałem w okolicach wawy ale nie moglem znaleźć a używane w warszawie 200zł i bez gwarancji tylko informacja że mały przebieg...... Tam mam za 142zł + paliwo i z gwarancją a w warsztacie chcieli za taki sam 500zł z 6 miesięczną gwarancją, ale to warszawa nie ma co się dziwić ceny poza nią są o niebo lepsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum