Wysłany: Nie Gru 01, 2013 11:55 [ROVER 200 SD] problem z odpaleniem
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam Mam problem z Roverem silnik 2.0 sd 86km 97r.
mialem problemy z odpalaniem tego silnika dlugo krecil i kopcil ale odpalal, znajomy poradzil zebym wymienil swiece zarowe... i tak zrobilem okazalo sie ze mam silnik z 3 swiecami zarowymi czwartej nie ma seryjnie... ale problem tkwi w tym ze po tej wymianie zimny nie chce odpalic, na samostart odpala i wtedy po nagrzaniu odpala na strzal...
potrzebuje pomocy...[/fade][/b][/i]
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Nie Gru 01, 2013 11:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 01, 2013 11:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tzn tak zauwazylem ze ktos grzebal juz kiedys w tym roverze i nie ma zadnej gruszki przed filtrem gdzies na forum znalazlem fotke ze powinna byc gruszka ale w moim nie ma
potrzebuje dalej pomocy w tym temacie... zalozylem nowy filtr paliwa, zaworek zwrotny paliwa, wymienilem swiece i dalej ciezko pali... co jest z tym roverkiem?? wyczytalem ze moze to byc sterownik swiec zarowych??
ja dołączę sie do tematu a chodzi mi o to ze gdy podgrzeje świece kontrolka gaśnie wyłączam zapłon przekręcam jeszcze raz na grzanie a tu nic juz nie świeci wiem że trzeba odczekać jak przekaźnik pyknie to znów jest grzanie ale inne auta tak nie maja np. vw tam grzejesz wyłączasz i znów grzejesz. czy można zmienić przekaźnik czy coś innego by grzanie świec było za każdym razem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum