Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam pewien problem z moim roverkiem a przeglądając fora nie znalazłem rozwiązania. Otóż od pewnego czasu auto szarpie podczas jazdy. Częściej gdy jest zimny ale gdy się rozgrzeje i jade stałą prędkością to nagle ma czkawkę. Np przy prędkości 90 km/h podjeżdżam na małe wzniesienie na 5 biegu i czkawka jak nie zredukuje biegu to nie ma siły jechać a po redukcji jak dam za dużo gazu to szarpie niemiłosiernie.
Nie mam pojęcia co to może być. Wymieniłem świece, kable zapłonowe - pomogło na 1 dzień. Potem pojechałem do mechanika ten sprawdził kopułkę i palec, wyczyścił przepustnice. wymienił filtr i pompę paliwa, podłączył pod komputer i nic. Mówił także że odłączył sonde ale nie było różnicy.
Na forach właściciele właśnie powyższe wymieniali i było ok a tu opór mojego roverka. Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 13:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
Ja podepnę się pod temat. Mam R25 1,4 103KM I mój silnik szarpie przy 2500-2750obrotach. Albo muszę jeździć poniżej, albo powyżej tego zakresu;/
kupiłem bosh'a sprawdzałem szczeliniomierzem - 0,9mm. Ostatnio przeczytałem że takie objawy daje też czujnik położenia wału.. co o tym sądzisz? wiesz gdzie go szukać? (jakieś zdjęcie? )
[ Dodano: Pią Gru 06, 2013 09:11 ]
nikt nie ma pomysłu??
Czujnik położenia wału znajduje się pod autem.Najlepiej jak bys miał kanał.Wejdź pod auto i pod silnikiem znajduje sie taki schowek i tam znajduje sie czujnik wału.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum