Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 175 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 12:50
Tak tylko w ramach przypomnienia... kto wpadł na pomysł ze do ZR160 wejdą stalowe felgi 15'' ? to nie rover 200 i tu jest różnica jeśli chodzi o tarczę hamulcową.
osobiście przejeździłem 3 zimy na alufelgach 16'' i oponie 205 50 i nie widzę jakiś większych problemów niż na 17'' w lecie, owszem będzie "wozić" na koleinach ale to już taki wybór.
W tym wypadku kupowanie np felgi 16 i do nich opon to podobny wydatek jak kupno i założenie na 17'' które mamy w lecie. Kwestia tego czy bardziej się zużywają latem czy zimą uważam za bezsensowne bo tylko i wyłącznie kwestie uszkodzeń mechanicznych wchodzą w grę ( ja nie widzę by śnieg i sól jadł moje felgi aluminiowe)
Tak tylko w ramach przypomnienia... kto wpadł na pomysł ze do ZR160 wejdą stalowe felgi 15'' ? to nie rover 200 i tu jest różnica jeśli chodzi o tarczę hamulcową.
Posiadam MG ZR 160 1.8 VVC (tarcza przód 282mm) i jeździłem całą zeszłą zimę na stalowych felgach 15" ET45, opony 195/60/R15...
BTW. opony zimowe mam do sprzedania, firmy NOKIAN, bieżnik ponad 7,3mm każda, bez dziur, łatek i innych uszkodzeń
Do MG ZR 160 1.8 VVC wejdą na tył też opony 205/50R17 (na przód nie da rady). Co prawda na wyboju, zwłaszcza jak z tyłu ktoś siedzi, otrze nieraz o błotnik, ale jak się jeździ samemu to zupełnie nie przeszkadza. A nawet lepiej mi się jeździ niż na 45.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum