Słuchajcie - czy dobrze podsumowuje, że w kwestii swap-u z bębnów na tarcze (214, 97r.):
wymiana z tyłu: belka lub piasty, nowe przewody elastyczne, nowe linki (do hamulców tarczowych) hamulca ręcznego...
wymiana z przodu na wentylowane: wymiana na większe tarcze wentylowane - jakie felgi wtedy (ja mam i chce zachować 14'').
1) Chce zmnienic tarcze na wentylowane,a pytanie jest od jakiego innege roverka,lub MG podpasuja mi zaciski?
Jeśli chcesz zostać przy rozmiarze 262mm to zaciski ze wszystkich R200 i R400 w rocznikach 95-00, R25, R45 we wszystkich latach produkcji, R600 w manualu silniki 2.0 i mniejsze, MG ZR i ZS wszystkie prócz wersji ZR160 i ZS180. Oczywiście muszą być pod tarcze wentylowane.
Jeśli natomiast chcesz zmienić na większe tarcze 282mm to MG ZR160 i ZS180 oraz R600 w automacie i z silnikami większymi od 2.0 jak i 2.0T.
Podepnę się pod temat,
Czyli rozumiem że zaciski z modelu ROVER 45, MG ZS Silnik V6 rocznik 2006 podejdą do Rovera 214Si?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum