Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, od niedawna w moim R75 zaczęło śmierdzieć strasznie paliwem, dodam tylko że autko jest zgazowane ale śmierdzi na początku zanim zdąży się przełączyć, jakieś 2km od ruszenia. Jak to benzyna więc śmierdzi już często bo pewnie gdzieś się leje.
Teraz jak ruszam wyłączam nawiew i włączam dopiero po przełączeniu na gaz . Zwracałem uwagę czy jak ruszam to nie zostawiam plam i nic no i paliwa też jakoś drastycznie nie ubywa. Proszę o jakieś fotki bądź sugestie gdzie szukać wycieku...
_________________ Opel Astra F 1,4>Mercedes W202 C180>Ford Cougar 2,5V6>Mercedes W210 E280>
Rover 75 2,0V6
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 15:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie był i to mocny wyciek..właściwie to silnik pływał w benzynie...poszły uszczelki przy listwie wtryskowej po montażu gazu...ale u mnie wyciek był znaczny.
nie, jeżeli leje na przedniej głowicy. Sprawdź przewód stalowy, do którego dochodzi paliwo. Przewód jest nad kolektorem, leci wzdłuż przepustnicu przepustnicy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Paliwo ucieka Ci na którymś o-ringu wtryskiwacza/y, po przełączeniu na gaz wtryskiwacze benzynowe nie pracują (jest tylko emulowana ich praca) i wtedy niema wycieku, mimo, że pompa paliwa cały czas pracuje i na listwach wtryskowsych jest ciśnienie ale pozostała część układu zasilania jest szczelna.
Musisz uruchomić silnik na benzynie i dokładnie przyjrzeć się wszystkim wtryskiwaczom, najlepiej gdy silnik jest jeszcze zimny, potem przy słabym wycieku (typu pocenie się ) , gdy silnik się rozgrzeje ,paliwo szybko odparowuje i ciężko coś dojrzeć.
Witam podłacze sie do tematu mam pytanko gdzie można dostać tą metalową spinkę łączącą stalowy przewód paliwowy z listwą wtryskową w 2,5 v6 podobno to jest jednorazowa częsć
Jeśli dobrze myślę o co Ci chodzi to nie jest jednorazowa cześć. poprostu odchylasz blaszkę na boki i wychodzi przewód.. póżniej się wciska zatrzaskuje się samo i ma trzymać..:) a jesli jest to już gdzieś dostepne to pewnie tylko w jakimś serwisie..
właśnie chodzi o to że nie trzyma chyba że nie zaskakuje do końca. Pare osób mówiło że to jednorazoa część chyba że czegoś tam brakuje bo jak juz sie wydeje że jest ok to po delikatnym poruszeniu tego metalowego przewodu fontanna z paliwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum