Wysłany: Pon Maj 03, 2010 15:30 [R25] Wycieraczki padły
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Proszę o szybką pomoc
Właśnie padły mi przednie wycieraczki tzn. silniczek pracuje ale ramiona nie chodzą.
Można je swobodnie poruszyć ręką więc myślę, że to gdzieć na cięgnach ale jak się do nich dostać i czy da się to naprawić?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 21:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 15:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Scigalas ta czarna oslone gdzie jest kratka i masz dostep do ramiona. Pewno tobie wypadl swozem z ramiona ktory sie trzyma do silniczka. W mojej 25 to samo bylo tylko ze jeszcze dzialalo ale strasznie stukalo i czasem wypadlo. Wsadzilem sobie ramione z 200 i mam spokoj. Jak to naprawic to nie wiem niestety
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
firefighter, Wydaje mi się ze wystarczy przewiercić dziurę przez ten cały sworzeń, wsadzić podkładki zęby to mogło się poruszasz i skręcić to na śrubie z nakrętka samo-zabezpieczającą
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
firefighter, Wydaje mi się ze wystarczy przewiercić dziurę przez ten cały sworzeń, wsadzić podkładki zęby to mogło się poruszasz i skręcić to na śrubie z nakrętka samo-zabezpieczającą
Dopadło mnie dziś to samo w R200, Remi55 przybliż może o jakim wierceniu dziury mowa na przykładzie fotek z tego wątku http://forum.roverki.eu/v...p=444933#444933 Albo może ktoś inny zna patent na to dziadostwo.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Odkręcasz od silniczka ramię z przegubem kulowym (na czerwono) wymontowujesz też zespół mechanizmu ramio wycieraczek.
W elemencie zaznaczonym na czerwono wiercisz otworek w który później wkręcisz/wkleisz śrubkę z dużą podkładką.W elemencie na żółto wiercisz od tyłu otworek większej średnicy niż śrubka aby po połączeniu mogło się swobodnie obracać i ruszać lekko na boki i skręcasz
Ostatnio zmieniony przez firefighter Czw Maj 06, 2010 11:22, w całości zmieniany 3 razy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam - dopadlo i mnie . Mam pytanko (szukalam ale nie jestem pewna):
czy ciegna mechanizmu w wersji europejskiej i angielskiej roznia sie od siebie dlugoscia?
Wydaje mi sie, ze sam mechanizm sie rozni ale moze mozna wymienic tylko samo ciegno z wyrobiona koncowka ebonitowa (na fotce zaznaczona kolorem zoltym)?
mam rozwiązanie które się sprawdziło w roverze 25 mojej narzeczonej zanim go sprzedała tego roku zaraz wrzucę kilka zdjęć
[ Dodano: Pon Gru 09, 2013 23:55 ]
oto zdjęcia
metalowy profil z wywierconym otworem przymocowany cibantem
sprawuje się bezszelestnie należy pamietać że owy płaskownik nie może za bardzo wystawać bo będzie haczył o górny profil karoserii
mam nadzieje że komus pomogłem
[ Dodano: Pon Gru 09, 2013 23:59 ]
a jak wam się sprawdza sposób z przewierconym sworzniem? ja nie wierciłem bo bałem sie że to bedzie krótkotrwałe, czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem?
Witam. Z jakich modelów Rover'a podejdzie do mojego R 214Si 97r. włącznik wycieraczek lub z jakich innych aut podejdzie taki włącznik? Proszę o szybką pomoc bo ten ułamany zwisa jak koński zwis Pozdro!
Witam. Z jakich modelów Rover'a podejdzie do mojego R 214Si 97r. włącznik wycieraczek lub z jakich innych aut podejdzie taki włącznik? Proszę o szybką pomoc bo ten ułamany zwisa jak koński zwis Pozdro!
Koledzy przypasowało z Hondy włącznik identyczny i w dodatku na szrocie dużo tańszy niż na aukcjach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum