Przejedź się nim za miastem. Trzymaj prędkość ok. 130km/h i sprawdź później czy nie masz mokro naokoło korka i zbiorniczka. Jak ucieka przez korek to znaczy że uszczelka walnięta.
_________________ Nigdy nie kupię auta na "F"... miałem więc Fiata a teraz mam Peugeota
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 15:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odświeżam temat
Ubywa mi płynu i pozostawia moj Rvr plamy Po wjeździe na kanał zobaczyłem pod ultrafioletowym światełkiem że przecieka w miejscu które zaznaczyłem na zdjęciu. Z jednej jak i z drugiej strony. Czy kwalifikuje się to na uszczelniacz ty tylko wymiana chłodnicy.
Puszcza płyn w miejscu łączenia które jest zaciskane fabrycznie ale czy da się ją jeszcze uratować?
Jeśli wymiana to na pewno chciałbym na nową i tu pytanie czy zamiennik czy oryginał?
Dwa lata temu też mi ciekła na łączeniu, tyle że na górze. Wymieniłem na nową.
Można próbować mocniej to zacisnąć, ale nie sądzę aby się to na wiele zdało. Natomiast uszczelniaczem więcej szkód można sobie narobić niż pomóc.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja mam 99r wersję 105 km 2.0 sedan odczytam nr i sprawdze. Tylko że na alledrogo jest od ok 120-160 zamiennik a oryginalna 300+ więc nie wiem jak się to odnosi w użytkowaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum