Wysłany: Pon Gru 30, 2013 16:28 [R620Ti] Kable zapłonowe - pomoc przy wyborze
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Siemanko. Gadałem z kolegą Markzoo odnośnie kabli zapłonowych do Ti..
Byłem ostatnio w sklepie (prawdopodobnie moje problemy z silnikiem to błachostka i wystarczy wymienić kable + świece) i spytałem się o ceny kabli do Ti to facet wyrzygał mi cene ~180zł.... Szybka rozkmina i przypomniało mi się, że Marek ? kiedyś mówił abym przerzucił swoje kable z Si do Ti.. Chciałem też tak zrobić ale mam silnik poliftowy i dostęp do kabli jest utrudniony przez dolot i inne pierdoły ale coś mi się nie zgadzają długości kabli.
Markzo ma aparat zaraz przy silniku od przodu tak jak silniki Hondowskie i u niego kable z [H] działają ale do mnie będą chyba za krótkie co ? czy jednak jakimś cudem starczą ? A może pasują z czegoś innego i cena była by jakaś normalna ? Bo do Hond można kupić najtańsze (pewnie badziew) za 60zł ale za 80 - 90 juz normalne a różnica miedzy 180zł a 80zł jednak jest spora..
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 21:21
Masz cewkę zapłonową z której wychodzą 4 przewody czy aparat zapłonowy i kopułkę?
Jak coś to mam przewody zapłonowe od Si (do wersji z cewką) BOSCH'a i drugi kpl chyba oryginalnych, więc jak coś to mogę sprzedać po taniości gdyż nie są mi już potrzebne. Przewody Boscha założone miałem przez ok rok, kupione jako nowe.
Jeśli jest moduł taki jak pokazał Markzo, to nie ma opcji żeby pasowały kable które są na kopułkę.
Kopułka jest od razu przy wyjściu kabli z silnika natomiast moduł jest z tyłu silnika. Różnica w długości to ok 10cm.
Można szukać i owszem z czegoś innego ale to trzeba by było najlepiej jechać po długościach kabla. Z tym że wejście na świece w T-serii jest dość długie więc nie wiem czy będzie dało się dobrać tak idealnie.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Czyli jestem w ...ie i trzeba kupić ori kable do T16... Macie może jakiś sklep z normalnymi cenami do tego ? Bo wyrzygać 180zł na same kable to troche nie za tanio
Nic nie patrzyłem.. Poszedłem do sklepu to cena mnie zraziła i zostawiłem to w pioruny haha..
Jakie teraz mam nawet nie wiem ale chce znaleźć jakieś w miare jak najtaniej bo wydać 200zł na same kable to masochizm a jeszcze świece..
Jak skończę robić wjazd do garażu to poszukam czegoś na necie tylko po jakim haśle to szukać najskuteczniej ? Po prostu np. Rover t16 kable zapłonowe czy Rover 620Ti .. Jakieś sklepy polecacie ?
ngk masz za 107zł nr oem 8266, ale Markzo mówił że są słabej jakości ja je sam mam i rzeczywiście jakością nie grzeszą jeszcze podają sentech nr oem 8242 ale widzę że są do silników hondowskich więc odpada, jedynie wziąć stare i jechać dobrać na długość i końcówki dobre Paragon wziąć sprawdzić i jak nie będzie trybiło to oddać
Na necie znalazłem coś takiego jak NGK RC-RV301 (8266) o których mówicie ale nic innego. Zaraz zaczne szukać tych Janmora ale może coś jeszcze znacie ?
Od razu mówię, że zmieniłem prace (gorzej płatna ale normalna) i mam jeszcze wydatek w tym miesiacu więc proszę nie wywalać mi kabli za 180zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum