U mnie po wciśnięciu pedału hamulca samochód potrafił nie blokować kół i toczył się dalej... miałem 1994 rok i wiem, że akurat ten nie miał podłączenia, nie wiem jak sytuacja wygląda po FL
Wydaje mi się, że odłączenie ABS spowoduje blokowanie tylko przednich kół, jednak wszystko do sprawdzenia na bocznej drodze
Poza tym, odłączenie ABS to odkręcenie 2 śrubek, więc w ciągu 10 min masz przetestowane
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 20:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No jeśli ABS działa, to korektora może nie być, bo ABS i tak nie pozwoli zablokować żadnego koła, problem jest lub może być gdy ABS nie działa, ciekawe czy "fabryka" przewidziała takie coś.
Mogli wyjść z takiego założenia, że jeśli komuś kontrolka się zaświeci, to będzie jeździł z usterką możliwie jak najkrócej
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum