Na urządzeniach z małą rozdzielczościa ekranu np. netbooki w/w reklama nie mieści się na ekranie i nie ma możliwości jej zamknięcia gdyz przycisk "zamknij" jest ponizej
pozdraiwam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 11, 2014 15:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam adblocka i się pojawia, na komputerze można zamknąć ale na smartfonie ciężko trafić z daleka a z bliska się nie da bo się nie mieści reklama na ekranie i się nie chce przesuwać
tylko to troszkę niezgodne z prawem, gdzieś kiedyś wyczytałem że każda reklama musi dać się zamknąć
Dlatego da się ją zamknąć - a skoro Ci się nie mieści na ekranie to wina Twojego telefonu. Taką przewidziano funkcjonalność forum na najbliższy czas.
Jest na pewno wiele stron, które nie działają poprawnie na telefonach.
Podaj podstawę prawną.
reklame da sie zamknac jak tylko slider sie zatrzyma. wlasnie pisze i dzialam na galaxy s2.
nastepny popup.jaki zrobimy bedzie wymagal.kliku bez ktorego nie da sie zalogowac
Pozdrowki,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
a jak slider sie zatrzyma i "zamknij" jest poza ekranem??
To już nie moja wina, że przeglądarka nie trzymam standardów
Ja mam FIREFOX'a i wszystko śmiga jak trzeba.
tronsek napisał/a:
:hm: Skoro aukcje już się zakończyły, to chyba można reklamę usunąć
Dokładnie tak
Ale system reklam jest o tyle dobry, że można na nim przyszłościowo zarobić
Dobrze, że Remigiusz dał opis jak zabezpieczyć się przed ad-blockiem
Następna wersja będzie taka, że jak nie klikniesz na reklamę, to się nie zalogujesz
No i ta jest stanowczo za malutka Trzeba będzie dowalić taką na cały ekran, bez opcji "zamknij" - na czas
emes napisał/a:
Podaj podstawę prawną.
UKOiK już jakiś czas temu przyglądał się takim reklamom.
W/g nich taka forma reklamy nie jest zakazana i traktowana jako spam, jednak reklama, która nie da się zamknąć natychmiast, krzyżyk jest niewidoczny, ucieka przed kursorem lub pojawia się po kilku sekundach, to już ich zdaniem naruszenie prywatności użytkownika.
Czy reguluje to jakiś przepis? To już musiałbyś zapytać dobrze google'a albo Taty swojego, o ile jego wiedza sięga w te rewiry
Ja sam jestem przeciwny takim zabiegom marketingowym. Jednak tutaj idea była taka a nie inna. Aukcje zakończone, więc reklamę można usunąć. Jednak myślę, że takowa byłaby dość dobrze opłacana przez niektórych reklamodawców związanych z branżą moto. Myślę, że mogłaby się przyjąć, ale np. tylko dla nieklubowiczów. Miesiąc wyświetleń takiej reklamy, mógłby spokojnie pokryć koszta hostingu, ale to do przemyślenia dla Zarządu
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
To już nie moja wina, że przeglądarka nie trzymam standardów
Ja mam FIREFOX'a i wszystko śmiga jak trzeba.
Marku tu nie chodzi o przegladarke bo tez mam firefoxa czy maly wyswietlacz bo 10 calowe laptopy sa dosc powszechne. Powtorze co juz napisalem wczesniej, nie po nic w kazdych tego typu reklamach przycisk zamknij jest u gory, bo ta zawsze jest widoczna.
Niez nam sie na przepisach w tym temacie ale podejrzewam ze staracie sie robic wszystko zeby strona i forum byly wygodne dla uzytkownikow, a to po prostu bylo wkurzajace ze co podstrona to trzeba bylo robic odswiez, a rowiazanie tego problemu jest proste - wspomniane wyzej
Jednak myślę, że takowa byłaby dość dobrze opłacana przez niektórych reklamodawców związanych z branżą moto. Myślę, że mogłaby się przyjąć, ale np. tylko dla nieklubowiczów.
Moim zdaniem, bardzo dobry pomysł.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Marku tu nie chodzi o przegladarke bo tez mam firefoxa czy maly wyswietlacz bo 10 calowe laptopy sa dosc powszechne.
No to o co ?
Przecież ta reklama, podobnie jak większość korzysta z tego samego schematu.
Obrazek jest skalowalny w stosunku do rozdzielczości ekranu urządzenia na którym się wyświetla. Nieważne czy telefon, tablet czy 57" tv. Jeśli ekran jest większy niż 500 px w poziomie, to obrazek zachowa oryginalny rozmiar i będzie się próbował centrować. Na mniejszych niż 500 px będzie się skalował do żądanej rozdzielczości.
bizon napisał/a:
nie po nic w kazdych tego typu reklamach przycisk zamknij jest u gory, bo ta zawsze jest widoczna.
To akurat wynika tylko i wyłącznie z tego, że większość to gotowce, w których właśnie takie jest rozwiązanie. Nie ma jednak żadnych przeciwwskazań, żeby takie przyciski umieszczać dowolnie. Wystarczy posurfować po necie, żeby natknąć się na takowe. Umieszczenie przycisku zamykającego to dowolność kodera i konstrukcji CSS'a.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum