Wysłany: Pią Sty 24, 2014 19:17 [R75] Brak ogrzewania
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Wymieniłam termostat, a ogrzewanie z nawiewów ledwo ciepłe. Zagadką jest również fakt, że z dwóch wywiewów leci lekko ciepłe powietrze z lewej strony a z prawej z wywiewów zimne. Bardzo proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam to samo tylko, że u mnie się jakoś jeszcze w miarę przyjemnie nagrzewa. I tak po zimie będę musiał ją wyczyścić aby ładnie grzała. A i pod zegarkiem pokrętło przekręć na full w kierunku białej kropki chyba, w każdym bądź razie w prawo.
bbeata, sprawdź bezpiecznik F8 (chociaż przy jego absencji lub awarii straciłabyś wycieraczki, ustawienia nawiewu oraz otwieranie szyb), albo stań w zacisznym miejscu, włącz nawiew na 1 kreskę, wyłącz silnik, radio i inne pierdoły przeszkadzające w odsłuchu. Pochyl się bliżej nóg pasażera (schowek) i zacznij zmieniać opcję nawiewu (nogi, szyba, twarz, itp. itd.) i słuchaj czy będzie się coś tam przesuwać za dechą. Jeśli tak, to oznacza że nawiewy działają. Masz problem z nagrzewnicą i być może masz problem też z termostatem. Nie wiem skąd jesteś, ale poleciłbym Ci jakiegoś sprawdzonego mechanika. Nagrzewnicę należy wypłukać a termostat wraz z oringiem wymienić. Możesz też zamknąć nawiew na tylne siedzenia (kanapę). Tam leci tylko zimne powietrze, więc jak masz niedogrzane auto i słabe krążenie to zamknij to, bo tam leci tylko zimne powietrze
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum