Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Witam
Od kilku dni mam problem z moim R25 1.4. Z nawiewów leci całkowicie zimne powietrze, nawet po przejechaniu kilku km. Sprawdziłem dziś w garażu na postoju, płyn w zbiorniczku się zagotował, włączył się wentylator, temperatura na zegarze wzrosła prawie do max, a z nawiewów cały czas zimne powietrze. Zawór od nagrzewnicy raczej sprawny bo zmieniała się pozycja jak przekręciłem pokręto. Możliwe że nagrzewnica zamarzła a reszta układu nie? Obieg płynu jest, termostat też raczej sprawny, węże na chłodnicy, ten na dole i na górze, gorące.
Ostatnio zmieniony przez dawid8906 Pon Sty 27, 2014 18:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 27, 2014 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odpowietrzałem, ale dziś jak sprawdzałem na postoju to kilkukrotnie zagotował się płyn w zbiorniczku, dziwne jest to że temperatura na zegarze wzrosła minimalnie ponad połowe, płyn się zagotował i dopiero po chwili zaczeła się podnosić.
Panowie problem sam się rozwiązał, znaczy się, przeciągnąłem go dziś kilka razy na 2 i 3 do 6k obrotów i naczeło lecieć ciepłe powietrze z nawiewów.
Dzięki wszystkim za pomoc i sugestie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum