Wysłany: Wto Sty 28, 2014 00:03 [r820 ti] problem ze skrzynia biegów rzęzi.....
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam czy ktos moze wie jaka skrzynia biegó bd pasowała do rovera 820 turbo rok 1997 moja rzezi i wsteczny prawie w niej nie działa , na wysokich obrotach chałasuje strasznie i nie wiem czy to sprzegło czy skrzynia wyje strasznie jak stare autobusy poprostu . Moze ktos zmieniał skrzynie i wie jaka by podeszła z góry dziekuje za odpowiedz zgodne z tematem
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 00:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam do kupienia od 220 turbo tylko ze bez torsena czy ona podejdzie bez zadnych przekładek ? silniki były identyczne w 220 i 820 turbo?? Moze ktos ma w dobrej cenie dobra skrzynie biegów z torsenem bo u chyba jest bez torsena bo mieli mi tylko jedno koło .
Aha no przełozyc to nie problem dla mnie bo robie samochody czesto . Jak sprawdzic czy mam torsen w skrzyni czy nie bo jak wspominałem jak lacia paliłem prawe koło aby sie kreciło lewe wcale . jak okazało by sie ze nie mam torsena to szukał bym skrzyni z nim własnie
Czyli torsen typu A ma zaslepke jak by
Torsen typu B ma przelot całkowity
a bez torsena nie wiem własie bo nie zrozumiałem jak bys mógł to wytłumacz to jeszcze raz bede wdzieczny mam zamiar w sobote wyjac skrzynie i juz ja rozpołowic i szukac skrzyni z jakiejs 2 litrówki na przekładke .
a bez torsena nie wiem własie bo nie zrozumiałem jak bys mógł to wytłumacz to jeszcze raz bede wdzieczny mam zamiar w sobote wyjac skrzynie i juz ja rozpołowic i szukac skrzyni z jakiejs 2 litrówki na przekładke .
jak patrzysz przez dziurę to z góry na dół jest ośka w środku trochę ją widać na tym ostatnim zdjęciu
[ Dodano: Czw Sty 30, 2014 23:16 ]
światło widać ale jest ośka
Od juta biore sie za remont roverka , mam jeszcze kilka pytan odniośnie skrzyni
. Czy po zmianie dzwona skrzyni pg1 diesla bd ona normalnie funkcjonowac cy bd miała inne przełozenia i bd mi sie ciezko jezdziło
Mam taka skrzynie do kupienia w stanie idealnym ale jezeli bd miec problemy i nie bd miał miec frajdy z jazdy to jej nie chce
U mnie w skrzyni rozleciał sie mechanizm róznicowy niestety bd chcial jakos posklądac jedna z 2 skrzyn moze sie uda .
[ Dodano: Sro Lut 12, 2014 15:57 ]
POmógl by mi ktos chce zamówic skrzynie biegów ale nie wiem jaka mam kupic aby przełozyc tylko dzwon i cieszyc sie jazda . da ktoś linka do skrzyn jakie podejda po zmianie dzwona .
Skrzynia juz zamówiona w pon bd niestety skrzynia bez torsena
[ Dodano: Czw Lut 20, 2014 18:12 ]
I znów lipaa skrzynia ktora mialem dostac jest zepsuta i znów zadnej nie mam czy ja w końcu bd nim jezdził , mam juz mieszane uczucia .... ma ktos skrzynie pg 1 od 2.0 moze byc zwykła bd zmienial dzwon i tak w jakis uczciwych pieniadzach jak tak to bardzo prosze pisac na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum