Wysłany: Nie Lut 09, 2014 13:12 [R 620SDI]Błąd 55 i 81
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
W czasie jazdy zapalił się "check engine". Obroty na luzie wzrosły do 1000. Sprawdziłem błędy.Rover "wymrygał" mi kod 55 i 81.
55 - Moduł kontrolny silnika (ECM) Uszkodzenie przewodów, uszkodzenie zasilania, zwarcie do masy, uszkodzenie ECM
81 - Czujnik podniesienia igły wtryskiwacza - brak sygnału Przerwa w obwodzie, zwarcie do zasilania, zwarcie do masy, uszkodzony czujnik, uszkodzony ECM
Dodam, że do kostki, która znajduję się zaraz z przodu silnika pod rurą od intercoolera idą da przewody z czego jeden jest urwany. Czy to może być przyczyną?
Auto ma problem z odpalanie i nie reaguje na gaz.
Pomóżcie proszę.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 09, 2014 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja miałęm odlaczaną wtyczke i bledy jakie mialem to byly 34 i 81 lub 84 nei pamietam dokaldnie. w 90% przypadkach problem jest wlasnie z ta wtyczką wiec nie zdzwie sie jutro jak mi napiszesz ze w tym tkwil problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum