Wysłany: Nie Sie 12, 2012 17:02 [R75] Szyberdach - nie odsuwa się podsufitka
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam otoz mam problem z odsunieciem materialowej odsuwanej czesci szyberdachu, nie chcce mi sie cala schowac i nie moge odsunac szyberdachu na maxa, czy wie ktos jak sie do tego dobrac lub co naprawic
_________________ sew
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Sie 22, 2012 20:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 17:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 12:08
Odświeżam stary temat gdyż nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Kupując R75 zauważyłem brak materiałowej zasuwki szyberdachu. Sprzedający powiedział,że to taka wersja i tej zasuwki tam nie było. Moje pytanie brzmi czy sprzedający miał racje czy też nie? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Odświeżam stary temat gdyż nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Kupując R75 zauważyłem brak materiałowej zasuwki szyberdachu. Sprzedający powiedział,że to taka wersja i tej zasuwki tam nie było. Moje pytanie brzmi czy sprzedający miał racje czy też nie? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Nie miał racji, zasuwka była w każdej wersji.
Niestety osłona ta posiada takie małe łapki, prowadzone w szynach. Łapki te lobią się zblokować a nawet urwać. Wtedy osłonę trzeba wyjąc bo się klinuje. Pewnie dlatego nie masz tej osłony.
Nie miał racji, zasuwka była w każdej wersji.
Niestety osłona ta posiada takie małe łapki, prowadzone w szynach. Łapki te lobią się zblokować a nawet urwać. Wtedy osłonę trzeba wyjąc bo się klinuje. Pewnie dlatego nie masz tej osłony.
Witam wszystkim jestem nowy na forum i mam taki sam problem jak kolegą z pierwszego postu nie mogę otworzyć szyberdachu na Maxa ponieważ blokuje go ta osłona i chciałbym się spytac jaki jest najprostszy sposób wyjęcia tej osłony trzeba całą pod sufitke wyciągnąć czy jest inny sposób?
Ja mógłbym się dołączyć. Osłona chodziła u mnie elegancko - czuć było, że jest na jakichś prowadnicach, nie haczyła, nie blokowała.
Jak rozsuwałem szyber, to zasłona wraz z szybą chowała się. Aż pewnego dnia zasłona zaczęła latać jak dzi**a po ulicy. I w sumie teraz mam tak, że jak przyspieszam, to zasłona mi się otwiera, jak hamuję - zamyka
Bardzo chętnie bym to naprawił, ale nie wiem jak się do tego dobrać. Kolega AdaskoC pewnie wie, bo pewnie nieraz rozbierał
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum