Wysłany: Sob Lut 15, 2014 08:57 [R75] auto samo sie otwiera i opuszcza szyby
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich. Dzis rano autko mnie strasznie zaskoczylo swoim zachowaniem.. a wiec, wczoraj o godzinie 1 w nocy zamknalem auto z pilota, a o 8 rano dzwoni znajomy ze mam szyby otwarte o_O rowniez byl zdjety z alarmu(fabrycznego) i byl calkowicie otwarty.. po probie zamkniecia wszystkiego auto po chwili znow sie otworzylo i opuscilo okna.. wiec odlaczylem aku i z kluczyka. Prosze o pomoc;\
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 08:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ostatnio był też temat z wariującą elektryką, najczęściej to wina zalanego kompa. zobacz czy w ściance grodziowej z lewej strony(przodem do auta) nie ma wody i sprawdzić drożność odpływów
Tak to ja zmagałem się z taką opcją. Problem był szerszy bo potrafił działać w czasie jazdy i np. mrugał kierunkami (jakbyś włączył awaryjne). Przyczyna tkwiła w zamku "master" w drzwiach kierowcy. Odepnij wtyczkę, napuść jakiegoś penetratora wytrącającego wilgoć. Zamek też możesz tym potraktować. Zanim to zrobisz, możesz wyjąć bezpiecznik do centralnego i pamiętać, żeby zamykać auto z kluczyka.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum