Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Drodzy Użytkownicy forum,
ostatnio staram się dobrać do mojego 3-drzwiowego Rovera jakiś sensowny bagażnik dachowy.
Thule są bardzo drogie, inne odpowiedniki średnio spasowane (niektóre zahaczam za uszczelkę przy szybach tylnych pasażera, ale wtedy mi się okienko rozszczelnia).
Wpadłem na pomysł, że można by użyć bagażnika mocowanego o rynienki na dachu. Rynienki są, ale nie ma pod zaślepkami żadnych uchwytów, by jakąś śrubkę wkręcić, bądź za coś złapać.
Czy rozsądnym jest użyć tych rynienek do umocowania bagażnika, np. montując w nich jakieś sensowne haczyki dla uchwytów bagażnika?
Boję się zniszczyć dach, a okaże się, że od spodu nie ma do czego przymocować, a sama blacha nie utrzyma.
Czekam na wszelkie sugestie.
Dzięki!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 17, 2014 16:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Svirus [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 19, 2014 09:41
jedynym rozwiązaniem jest montaż bagażnika pod uszczelki drzwi przednich, a z tyłu przez uchwyty sięgające do okien uchylnych. innej opcji z doświadczenia nie polecam
[ Dodano: Pon Mar 10, 2014 12:41 ]
Wykorzystałem jakiś uniwersalny bagażnik, odnaleziony w garażu, przedłużyłem nieco boczne haki i póki co 2000km z deskami na dachu zrobiłem.
Musiałem jednak dodać uszczelki dodatkowe (kupione w sklepie) pomiędzy szybą a standardową uszczelką, aby nie kapało.
Nie używam bagażnika na co dzień, więc takie rozwiązanie wydaje się w miarę sensowne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum