Wysłany: Czw Lut 20, 2014 11:02 [R420]Brak prądu w kabinie, działają tylko awaryjne. Pilne
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Auto stoi u mechanika i nie możemy odpalić. Wymieniane było sprzęgło.
Wszystkie kable od masy i prądu posprawdzane i na silniku jest prąd, bezpieczniki też sprawdzone i ok, a w kabinie cisza. Nie da się zsynchronizować pilota, przekręcając kluczyk żadne kontrolki się nie zapalają i nawet radio się nie odpala. Jedyne co działa to awaryjne.
To co ty masz za mechanika co nie wie co dalej poczac. Idziesz z miernikiem pokolei od akumulatora, przez skrzynke w komorze do skrzynki pod kierownica i szukasz winoowajcy. I nawet wszystko by pasilo bo bezpiecznik od awaryjnych i podtrzymania zegarka jest w komorze silnika. czyli prad ginie pomiedzy dwoma skrzynkami z bezpiecznikami
no dziwna sprawa i też tak myślę. Jak wjechałem do wymiany to prąd był, a teraz nie ma. Nie wiem czy wymieniając sprzęgło i wyciągając skrzynię coś się mogło przerwać, że prąd nie dochodzi. Z miernikiem to nawet sam mogę skoczyć, ale nie wiem jak to sprawdzać.
otworz sobie rave`a schematy na czymkoliwek co nie dziala i tam masz schemat od akumulatora i zawsze pokazuje przez ktory bezpiecznik w komorze idzie i gdzie sa zlaczki. pewnie bedzie upierniczona cala wiazka gdzies na wylocie z bezpiecznikow
nie robiłem to ja, bo przyszedł elektryk, ale powiedział, że przegnity był, a całkiem nówki kabelki wychodzą ze skrzynki z bezpiecznikami w silniku i wędrują gdzieś w dół.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum