nie mozesz ... brak homologacji + możliwe zniszczenie odblasków i popalenie kostek od instalacji. Pozatym nie wiem czy w R75 nie ma po drodze elektroniki sterującej i "czuwającej" nad sprawnością instalacji, która również może ulec uszkodzeniu. Chcesz lepsze światła, to albo zmień na soczewki lub ksenony, a najlepiej zacznij od sprawdzenia stanu luster, napięcia na żarówkach (moze przekaźnik już ma powypalane styki) no i mozesz zastosować jakieś żarówki o wyższej wydajności ale takiej samej mocy.
Jeszcze chciałem dodać że dla wersji po lifcie światła:
drogowe: H9 65W
halogeny H11
Katalog philipsa niestety nie ma racji podając że H1 było do 2005 r. a niestety bo sugerując się ich wytycznymi kupiłem porządne żarówki nightbreake i leża na półce
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 01:25 [R75] Światła mijania - żarówki
jestem w szoku czytając informację ,że pozycyjne żarówki z tyłu to w5w...to ja mam chyba jakiś INNE auto... bo w5w to mam ,ale w postojowych z przodu ,a z tyłu bodajże P21Y,czy jakoś takw każdym bądz razie podobne do przeciwmgielnych ,cofania i kierunków,ale na pewno nie W5W...ciekawa sprawa ,bo w informacji z innych żródeł też wyczytałem w5w...
Panowie czy na pewno w przedliftowych autach mamy H7 i H1? Bo nie kumam tego co pisze instrukcja:
mijania - H7
światła drogowe (halogenowe mijania) - H1
To kurde H1 drogowe czy mijania?
Mam pytanie trochę odbiegające od tego tematu, ale nie znalazłem nic podobnego, czy u Was też podczas jazdy na przeciwmgłowych po załączeniu świateł drogowych (długich) gasną halogeny?
tak jest, bo tak jest wg przepisów i większość aut z fabrycznymi halogenami tak ma.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Dokładnie tak jak chłopaki wyżej, H7 jest do świateł mijania. Jak już wymieniasz to ogarnij na jakieś lepsze i nie mówię tu o 100 watach, tylko normalnych 55W. Ja ostatnio znalazłem tutaj https://www.ucando.pl/k/z...-type=H7&page=3 świetne H7 do swojego Roverka. Żarówki firmy Philips, świecą bardziej białym światłem co daje świetny kontrast w szarówkę, polecam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum